ÉRKEZÉS:    TÁVOZÁS:
ÉRKEZÉS:    TÁVOZÁS:
Siófok

Balaton Sound

Minden évben a Június-Július hónapfordulón megrendezésre kerül Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja, a Balaton Sound! Minden évben kihagyhatatlan zenész kínálattal, elképesztően káprázatos fényekkel, tűzijátékokkal és egyéb látványosságokkal veszi el továbbra is a lélegzetünket, idén is!

A fesztivál Zamárdiban helyezkedik el, ami remek lehetőséget kínál arra, hogy minden vendégünk, innen siófokról is élvezze ezt a hatalmas fesztivált! Vedd meg a bérletedet, vagy jegyedet, majd utazz maximum 6 percet, akár vonattal, vagy taxival!

https://balatonsound.com/hu/


PLÁZS Siófok

A nagy nyári ellazulások legendás helyszíne a PLÁZS minden nyáron vár Siófok Nagystrandján. Nappal fürdőzhetünk a habokban, vagy csobbanhatunk a feszített víztükrű medencébe, napozhatunk a napozóstégen, vagy sportolhatunk. Míg este a legnépszerűbb előadók koncertjeire táncolhatunk a csillagos ég alatt, majd hajnalig bulizhatunk a legjobb dj-k szettjeire.

8600, Siófok, Petőfi sétány 3.
http://plazssiofok.hu
hello@plazssiofok.hu

 


Petőfi Sétány

Amennyiben szeretsz bulizni, vízipipázni, vagy koktélozni, ez a te helyed! Ugorj le egy felejthetetlen estére a Petőfi sétányra, amely szinte minden négyzetméterét más és más előadók, és bárok foglalják el.

8600, Siófok Petőfi Sétány

 


Strand Fesztivál

A nyár mindig túl rövid, de itt egy fesztivál, ami a végét is ugyan olyan izgalmassá és emlékezetessé varázsolja! Augusztus végén idén is vár a Strand Fesztivál! 

A fesztivál Zamárdiban helyezkedik el, ami remek lehetőséget kínál arra, hogy minden vendégünk, innen siófokról is élvezze ezt a hatalmas fesztivált! Vedd meg a bérletedet, vagy jegyedet, majd utazz maximum 6 percet, akár vonattal, vagy taxival!

https://strandfesztival.com/hu/


Ozora fesztivál

Július végét, és Augusztus elejét az Ozora fesztivál varázsolja be, káprázatos fényjátékkal és zenészekkel az elménket. 

Siófokhoz adódó közelsége miatt, remek lehetőség a szállóvendégeinknek, amennyiben kikapcsolódásuk idején egy kis mágiára vágynak.

https://ozorafestival.eu/


Siófoki óriáskerék

A siófoki óriáskerék minden évben várja a kíváncsiskodókat! Miért ne néznéd meg ezt a gyönyörű várost felülről is? Amennyiben várakozásra kerül sor, miért ne ülnénk be egy dodgembe?

Siófokon, a plázs és a Petőfi sétány közelében.

Magyarország, Siófok, 8600

https://oriaskerek.eu/


Jókai park

A Jókai park Siófok legnagyobb parkja, melyet 2006-ban az eredeti tervek szerint újítottak fel. Az árnyas fák és színpompás virágok között kellemes sétát tehet az ide látogató. A park szépségét a mesterséges tó és a zenepavilon emeli, a gyermekeket két felszerelt játszótér várja.

8600, Siófok, Jókai park

 


Evangélikus templom

Az organikus stílusú épületek legszebb hazai képviselői közé tartozó siófoki evangélikus templomot Makovecz Imre tervezte az 1980-as évek közepén.

+36 84 310 549
8600, Siófok, Fő utca. 220 (Oulu park)
http://www.siofok-lutheran.eu/
siofok@lutheran.hu

 


Víztorony

Siófok jelképe, legemblematikusabb épülete, amely a város szívében fekszik, a Fő téren. A torony 100. évfordulója alkalmából 2012-ben teljes felújításon ment keresztül. Az egykori víztartály helyén kilátó-kávézó került kialakításra. Az épület, Gergely Jenő és Gut Árpád tervei alapján épült meg 1912-ben.

+36 30 244 8888
8600, Siófok, Fő tér 11.
info@viztorony.com

 


Bella Állatpark

Az élményteli programot nyújtó állatparki séta bármely korosztály számára kellemes kikapcsolódást jelent, ahol felfedezhetik a szelíd állatok csodálatos világát és találkozhatnak kedvenceikkel.

+36 30 939 6006 , +36 30 940 0484
8600, Siófok, Verebesi utca 35.
http://bellapuszta.hu/
info@bellapuszta.hu

 


Ásványmúzeum

Magyarország legnagyobb és legszebb magángyűjteménye 1986 júniusa óta látogatható Siófok város centrumában, a Kálmán sétány 10. alatt.

+36 20 532 52 57
8600, Siófok, Kálmán Imre sétány 10.
http://asvanymuzeum.hu/
asvanymuzeum@gmail.com

 


Töreki Természetvédelmi Terület

Töreki városrész mellett meghúzódó csendes völgyet 1994-ben nyilvánították védetté. A tanösvény bemutatja a tavak, vizes élőhelyek, különféle erdők és rétek élővilágát, a madármegfigyelő torony pedig bepillantást enged a gazdag madárvilág életébe.

8600, Siófok, Töreki
http://www.bfnp.hu

 


Zenepavilon

A vasútállomás előtti téren 1994-ben épült a Millennium park, melynek központi terén állították fel a zenepavilont. A pavilonban Varga Imre szobrászművész Kálmán Imre operettszerzőt ábrázoló alkotása fogadja a látogatókat.

8600, Siófok, Millennium park

 


Rózsakert

Közvetlenül a tó partján terül el a Rózsa-liget. A virágágyások és a rózsabokrok sokszínűsége, az óriás platánok adta árny, a tó vize paradicsomi atmoszférát teremt.

8600, Siófok, Siófok, Rózsakert

 


Kálmán Imre Emlékház

„E házból indult a világhír felé Kálmán Imre (1882. X. 24.) a Csárdáskirálynő halhatatlan melódiáinak szerzője.” Kálmán Imre születésének 105. évfordulója alkalmából 1987. október 22-én múzeum nyílt Siófokon, a szülőházában. A világhírű operettkomponista ugyanis itt látta meg a napvilágot 1882. október 24-én.

+36 84 311 287
8600, Siófok, Kálmán Imre sétány 5.
https://kalmanimreemlekhaz.blog.hu/
emlekhaz.kalman.imre@gmail.com

 

Menu