A COVID-19 járvány kezelésével kapcsolatos intézkedések a szállodában

 • Fontos tudnivalók!
   
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a Magyar Közlöny 2021. évi 123. száma, mely alábbi rendelkezései az ötmillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon lép hatályba.

Az alábbiakat tartalmazza:

 • Eltörlésre került a maszkviselési kötelezettség, azt kizárólag az egészségügyi intézmény területén kötelező viselni. A maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.
 • A vendéglátó üzleteket, szálláshelyeket, szabadidős létesítményeket szabadon lehet látogatni, ahhoz nem szükséges a védettségi igazolvány felmutatása.

A szálláshelyek a külföldi vendégeket is korlátozás, védettségi igazolvány ellenőrzés nélkül fogadhatják. Esetükben kizárólag a határátlépéskor kerül ellenőrzésre az EU Covid igazolás.

 • A rendezvények szervezésére vonatkozó korlátozások:
  • lakodalmak maximális létszáma 400 főre lett emelve, az egyéb családi-, vagy magánrendezvényen pedig legfeljebb 100 fő lehet jelen, az ott foglalkoztatottakon kívül.

Ha családi eseményt vagy magánrendezvényt szálláshelyen vagy vendéglátó üzletben tartják, azon a nem védett személyek is részt vehetnek, és nem szükséges a szálláshely többi részétől elzárt helyiségben szervezni azt.

  • zenés, táncos rendezvény helyszínén továbbra is, kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy tartózkodhat.
  • Az egyéb rendezvényekre vonatkozó szabályok sem változtak, tehát:

Ha szabadtéren tartják – az ott foglalkoztatottakon kívül –

 1. a)500 főnél kevesebbenvannak jelen, azon a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet,
 2. b)500 fő vagy ennél több személy van jelen, azon kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.

Ha zárt térben tartják – az ott foglalkoztatottakon kívül – kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.

  • kulturális eseményen a nem védett személy is részt vehet, ha az előadó-művészet valamely ágának fellépése céljából megtartott esemény
 1. a) az e művészet céljára rendelt helyszínen kerül megtartásra,
 2. b) előre megváltott ülőhelyre szóló jegy ellenében látogatható, és
 3. c) a néző az előadás időtartama alatt az előre megváltott ülőhelyén köteles tartózkodni.

 

Fenti rendelkezések az 5,5 milliomodik beadott első oltás után lépnek hatályba.

https://koronavirus.gov.hu/

 

Külföldi vendégek esetében július 1-jétől elfogadott az EU Covid igazolás. Az ezzel kapcsolatos részleteket a csatolt 408/2020. Korm. rendelet tartalmazza.