A COVID-19 járvány kezelésével kapcsolatos intézkedések a szállodában

 

 

 • Fontos tudnivalók!
   
   Várjuk minden védettségi igazolvánnyal ✅(plasztik kártya) vagy telefonos applikációval (EESZT) rendelkező kedves vendégünket.
  A kártya vagy az app. bemutatása érkezéskor kötelező✅, ennek hiányában sajnos nem lehet bejelentkezni a szállodába.

  2.§. A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R1.) 2/A. §-a a következő (8)–(10) bekezdéssel egészül ki:

  „(8) A  védettségi igazolvány felmutatásával egyenértékű, ha az  érintett a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti védőoltást igazoló applikációval igazolja.

  (9) A  koronavírus elleni védettség (8)  bekezdés szerinti igazolása során az  érintett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is felhívható.

  (10) A  védőoltást igazoló applikációt ellenőrző szerv vagy személy jogosult az  érintett (9)  bekezdés szerinti hatósági igazolványán és az  applikációban jelzett adatok megismerésére…

  Bővebb információkat és a részletes szabályokat az alábbiakban olvashatják.
   
  – A védettségi igazolvánnyal✅ rendelkező személyek és a felügyeletük alá tartozó 18 év alattiak számára a novemberben bezárt helyiségek látogathatóvá válnak.
  Szállodák:
  – Továbbra is védettségi igazolvány nélkül látogathatják az üzleti, gazdasági, oktatási célból érkezők, DE esetükben kötelező a maszk a szálloda egész területén, illetve a wellness, fitness részt nem látogathatják. Amennyiben rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, akkor természetesen ez nem vonatkozik rájuk.
  – A recepciós köteles ellenőrizni a bejelentkező személy védettségi igazolványát✅, és amennyiben a bejelentkező nem adja azt át ellenőrzésre, akkor a bejelentkezését meg kell tagadni és el kell küldeni a szállodából.
  A bejelentkezés során a vendég a védettségi igazolványon ✅feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) bemutatására külön is felhívható,
  A 18 év alattiak esetében a személyi igazolvány, diákigazolvány is elkérhető az életkor bizonyítása érdekében, kivéve, ha nyilvánvaló, hogy az adott személy gyermek.
  – A védettségi igazolvánnyal ✅rendelkezők nem kötelesek maszkot viselni a szálloda területén. Ettől a szálloda eltérhet, de erről a vendéget előzetesen tájékoztatni kell.
  – A wellnesst, fitnesst, stb. kizárólag a védettségi igazolvánnyal ✅rendelkező személy és a felügyelete alatt lévő 18 év alatti személy látogathatja. Az üzleti, oktatási, gazdasági célból érkezők, akik nem rendelkeznek igazolvánnyal ezeket a helyiségeket NEM látogathatják.
  – A munkavállalók számára a maszkhasználat szabályait a szálloda vezetője határozza meg, azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők esetében a maszkhasználat kötelező, illetve a védettséggel rendelkezők esetében nem tiltható meg a maszkhasználat.
   
  – Fontos, hogy a védettségi igazolvány ✅meglétének ellenőrzése a szálloda/étterem üzemeltetőjének a feladata. A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, és amennyiben szabályszegést tapasztal:
  a) 100 000 forinttól 3 000 000 forintig terjedő bírságot szabhat ki,
  b) a helyiséget, területet, intézményt, illetve a helyszínt legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja.
  Kivéve, ha a jogsértő személyt a távozásra az üzemeltető felszólította és a rendőrséget értesítette.
  Fontos, hogy csak a védettségi igazolvány (plasztikkártya) fogadható el valamint a telefonos applikáció, oltási igazolás, PCR teszt, stb. nem.✅
   

  Kellemes kikapcsolódást kívánunk szállodánkban!                             Vincze János – igazgató

 •