A COVID-19 járvány kezelésével kapcsolatos intézkedések a szállodában

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

(2020.05.25.)

A járvány csillapodása után, újból lehet utazni, jogosan merül fel a kérdés… Milyen kockázatokkal, kell számolni egy hétvégi szállodás kiruccanás vagy akár több hetes nyaralás alkalmával?

Minden szálloda – így mi is – speciális szabályokkal igyekszik alkalmazkodni a járványhelyzethez. Ezeknek az a célja, hogy csökkentsék a szállodán belüli kontaktusok számát és érvényesítsék a szociális távolságtartás új szabályait. Nem célunk hogy felesleges korlátozásokkal elrontsuk a szabad nyaralás élményét, de meg kell érteni, hogy a társadalom eléggé megosztott az elvárt szintű óvintézkedéseket illetően. A szállodánkban követendő, ajánlások, rendszabályokat részletesen a következők.

 • Amennyiben ön 65 évnél idősebb akkor javasoljuk, hogy minél későbbi időpontban, a járványhelyzettől függően pl. augusztus-szeptember hónap után látogasson el hozzánk ezzel is csökkentve a megbetegedés kockázatát.
 • Javasoljuk, hogy tömegközlekedés helyett saját gépkocsival utazzon.
 • A szállodát kizárólag akkor keresse fel, ha egészségesnek érzi magát és az otthonában önnel együtt élők sem betegek. (lázmentesek, nem köhögnek, stb.). Aki a járvány tüneteit mutatja, azt sajnos nem fogadjuk!
 • Bejelentkezéskor és minden reggeli előtt érintésmentes lázmérést végzünk. Lázas állapotban a szoba nem hagyható el és közös helységek (reggeliző, wellness) nem látogathatók. Ha mégis megbetegedne, segítünk orvosa értesítésében és állapotától függően a hazautazásban.
 • Online recepciót vezetünk be, melynek lényege hogy minimalizáljuk a személyes kontaktusok számát. Ezért az első időszakban kizárólag telefonon vagy interneten keresztül lehet foglalni. A bejelentkezéshez szükséges adatokat és a bejelentkezés várható időpontját is előre meg kell adni. Érkezéskor csak a személyes okmányait kell bemutatni és a már kinyomtatott bejelentő lapot aláírni. Amennyiben megoldható kerüljék a készpénzt és inkább bankkártyával vagy SZÉP Kártyával fizessenek. recepció egyébként 0-24-ig telefonon, ill. belső kommunikációs rendszeren elérhető, a szállodából a ki és be-közlekedés önállóan történik elektronikus zárak segítségével. A biztonságról, felügyelt kamera rendszer gondoskodik.
 • szálloda közös tereiben a száj maszk viselése ajánlott és ügyelni kell, hogy egymástól a 1,5-2m távolságot betartsuk.
 • Reggeli előtt és után erősen javasolt a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő hab használata. A reggeliző helységben és teraszon az asztalok egymástól min. 1,5 m távolságra vannak elhelyezve és a reggelit kizárólag az előzetesen kiválasztott időbeosztás szerint lehet igénybe venni, hogy elkerüljük a zsúfoltságot. A reggeli lehet, tányéron szervírozott bővített kontinentális reggeli, melyet –felszolgálási díj ellenében- a szobájába is kérhet. Amint időszerűnek látjuk, visszatérünk a kedvelt svédasztalhoz is de új érintés mentes formában. Ez azt jelenti hogy, higiéniai okokból, sem az asztal, sem az ételek és a szerviz eszközök nem érinthetők. Ezért az ön által kiválasztott ételeket egy kollégánk, tányérra helyezve adja át önnek.
 • Egyéb étkezési lehetőségként már lehetőség van az éttermek teraszán és a belső tereiben is fogyasztani, de akár házhoz is rendelhetik az ételt. A közvetlen közelünkben több étterem is található, a Pizzától a Magyaros ételeken át a Szusiig és Thai vagy Mexikói konyháig elég széles a választék. A megrendelt ételt tetszés szerint a szobájukban vagy akár a reggeli étkezés helyén elfogyaszthatják, a szükséges evőeszközöket és terítéket díjtalanul biztosítjuk.

 • Fontos, új szabályok a wellness szolgáltatások igénybevételéről (kérem olvassák el figyelmesen!)

  • A wellness területén egyszerre összesen 4 szoba vendégei (maximálisan 8-10 fő) tartózkodhatnak.
  • A járványhelyzet miatt a wellness teljes területe zárva van, kizárólag privát használattal látogatható, előzetes időpont foglalással. A foglalás, a teljes wellnessre vonatkozik és a hossza alkalmanként 60 perc. Naponta és szobánként legfeljebb egy délelőtti és egy délutáni időpont foglalására van lehetőség. Hétvégén, valamint amikor a szállodában több vendég tartózkodik, sajnos nincs lehetőség további időpontokat foglalni. Azonban hétköznap, illetve, ha kevesebb a vendég akkor a wellness hosszabb időre is igénybe vehető a mindenkori helyzet szerint. A foglalást, díjmentes és célszerű érkezéskor vagy később a recepción megtenni.
  • Szauna és gőzkamra pillanatnyilag közösen nem látogatható, kizárólag privát igénybevétel lehetséges. Ez azt jelenti hogy csak az egy szobában lakók használhatják a recepción előzetesen lefoglalt 60 perces wellness időszakban. A padokra terített saját szauna lepedőkre kell ülni.
  • A medencéink közösen pillanatnyilag nem látogathatók, kizárólag privát igénybevétel lehetséges. Ez azt jelenti hogy csak az egy szobában lakók használhatják a recepción előzetesen lefoglalt 60 perces wellness időszakban.  A pezsgő fürdőt -amint az egészségügyi ajánlások majd lehetővé teszik- egyszerre 6 fő, a medencét egyszerre max. 8 fő használhatja. A víz UV-vel  és hidrogén -peroxid adagolással fertőtlenített.
  • kondi gépek testtel érintkező felületeit (fogantyúk, ülőpad, háttámlák, súlyzók, stb.) használat előtt és után a kihelyezett fertőtlenítő szerrel ajánlott áttörölni.
  • A wellness területen is kerülni kell a közelséget, betartva az ajánlott 1,5 m távolságot egymástól és javasolt a gyakori kézmosás. A mosdóknál felszerelt adagolók speciális fertőtlenítő oldattal vannak feltöltve. Fürdőpapucs használata kötelező! Ugyancsak kötelező a medencék használata előtt és után a zuhanyozás és tusfürdős lemosás!
 • A népszerű ingyenes önkiszolgáló kávé/ tea sarkunk továbbra is rendelkezésre áll, de a készülékek használata (gombok érintése) előtt és után ajánlott a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.
 • A járvány miatt átmeneti időszakban a szálloda csökkentett személyzettel és megváltozott feladatokkal működik ezért mindenkitől megértést és türelmet kérünk.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk szállodánkban!

Vincze János – igazgató