A COVID-19 járvány kezelésével kapcsolatos intézkedések a szállodában

Leider ist der Eintrag nur auf Ungarisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

(2020.05.25.)

A járvány csillapodása után, újból lehet utazni, jogosan merül fel a kérdés… Milyen kockázatokkal, kell számolni egy hétvégi szállodás kiruccanás vagy akár több hetes nyaralás alkalmával?

Minden szálloda – így mi is – speciális szabályokkal igyekszik alkalmazkodni a járványhelyzethez. Ezeknek az a célja, hogy csökkentsék a szállodán belüli kontaktusok számát és érvényesítsék a szociális távolságtartás új szabályait. Nem célunk hogy felesleges korlátozásokkal elrontsuk a szabad nyaralás élményét, de meg kell érteni, hogy a társadalom eléggé megosztott az elvárt szintű óvintézkedéseket illetően. A szállodánkban követendő, ajánlások, rendszabályokat részletesen a következők.

 • Amennyiben ön 65 évnél idősebb akkor javasoljuk, hogy minél későbbi időpontban, a járványhelyzettől függően pl. augusztus-szeptember hónap után látogasson el hozzánk ezzel is csökkentve a megbetegedés kockázatát.
 • Javasoljuk, hogy tömegközlekedés helyett saját gépkocsival utazzon.
 • A szállodát kizárólag akkor keresse fel, ha egészségesnek érzi magát és az otthonában önnel együtt élők sem betegek. (lázmentesek, nem köhögnek, stb.). Aki a járvány tüneteit mutatja, azt sajnos nem fogadjuk!
 • Bejelentkezéskor és minden reggeli előtt érintésmentes lázmérést végzünk. Lázas állapotban a szoba nem hagyható el és közös helységek (reggeliző, wellness) nem látogathatók. Ha mégis megbetegedne, segítünk orvosa értesítésében és állapotától függően a hazautazásban.
 • Online recepciót vezetünk be, melynek lényege hogy minimalizáljuk a személyes kontaktusok számát. Ezért az első időszakban kizárólag telefonon vagy interneten keresztül lehet foglalni. A bejelentkezéshez szükséges adatokat és a bejelentkezés várható időpontját is előre meg kell adni. Érkezéskor csak a személyes okmányait kell bemutatni és a már kinyomtatott bejelentő lapot aláírni. Amennyiben megoldható kerüljék a készpénzt és inkább bankkártyával vagy SZÉP Kártyával fizessenek. recepció egyébként 0-24-ig telefonon, ill. belső kommunikációs rendszeren elérhető, a szállodából a ki és be-közlekedés önállóan történik elektronikus zárak segítségével. A biztonságról, felügyelt kamera rendszer gondoskodik.
 • szálloda közös tereiben a száj maszk viselése ajánlott és ügyelni kell, hogy egymástól a 1,5-2m távolságot betartsuk.
 • Reggeli előtt és után erősen javasolt a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő hab használata. A reggeliző helységben és teraszon az asztalok egymástól min. 1,5 m távolságra vannak elhelyezve és a reggelit kizárólag az előzetesen kiválasztott időbeosztás szerint lehet igénybe venni, hogy elkerüljük a zsúfoltságot. A reggeli lehet, tányéron szervírozott bővített kontinentális reggeli, melyet –felszolgálási díj ellenében- a szobájába is kérhet. Amint időszerűnek látjuk, visszatérünk a kedvelt svédasztalhoz is de új érintés mentes formában. Ez azt jelenti hogy, higiéniai okokból, sem az asztal, sem az ételek és a szerviz eszközök nem érinthetők. Ezért az ön által kiválasztott ételeket egy kollégánk, tányérra helyezve adja át önnek.
 • Egyéb étkezési lehetőségként már lehetőség van az éttermek teraszán és a belső tereiben is fogyasztani, de akár házhoz is rendelhetik az ételt. A közvetlen közelünkben több étterem is található, a Pizzától a Magyaros ételeken át a Szusiig és Thai vagy Mexikói konyháig elég széles a választék. A megrendelt ételt tetszés szerint a szobájukban vagy akár a reggeli étkezés helyén elfogyaszthatják, a szükséges evőeszközöket és terítéket díjtalanul biztosítjuk.

 • Fontos, új szabályok a wellness szolgáltatások igénybevételéről (kérem olvassák el figyelmesen!)

  • A wellness területén egyszerre összesen 4 szoba vendégei (maximálisan 8-10 fő) tartózkodhatnak.
  • A járványhelyzet miatt a wellness teljes területe zárva van, kizárólag privát használattal látogatható, előzetes időpont foglalással. A foglalás, a teljes wellnessre vonatkozik és a hossza alkalmanként 60 perc. Naponta és szobánként legfeljebb egy délelőtti és egy délutáni időpont foglalására van lehetőség. Hétvégén, valamint amikor a szállodában több vendég tartózkodik, sajnos nincs lehetőség további időpontokat foglalni. Azonban hétköznap, illetve, ha kevesebb a vendég akkor a wellness hosszabb időre is igénybe vehető a mindenkori helyzet szerint. A foglalást, díjmentes és célszerű érkezéskor vagy később a recepción megtenni.
  • Szauna és gőzkamra pillanatnyilag közösen nem látogatható, kizárólag privát igénybevétel lehetséges. Ez azt jelenti hogy csak az egy szobában lakók használhatják a recepción előzetesen lefoglalt 60 perces wellness időszakban. A padokra terített saját szauna lepedőkre kell ülni.
  • A medencéink közösen pillanatnyilag nem látogathatók, kizárólag privát igénybevétel lehetséges. Ez azt jelenti hogy csak az egy szobában lakók használhatják a recepción előzetesen lefoglalt 60 perces wellness időszakban.  A pezsgő fürdőt -amint az egészségügyi ajánlások majd lehetővé teszik- egyszerre 6 fő, a medencét egyszerre max. 8 fő használhatja. A víz UV-vel  és hidrogén -peroxid adagolással fertőtlenített.
  • kondi gépek testtel érintkező felületeit (fogantyúk, ülőpad, háttámlák, súlyzók, stb.) használat előtt és után a kihelyezett fertőtlenítő szerrel ajánlott áttörölni.
  • A wellness területen is kerülni kell a közelséget, betartva az ajánlott 1,5 m távolságot egymástól és javasolt a gyakori kézmosás. A mosdóknál felszerelt adagolók speciális fertőtlenítő oldattal vannak feltöltve. Fürdőpapucs használata kötelező! Ugyancsak kötelező a medencék használata előtt és után a zuhanyozás és tusfürdős lemosás!
 • A népszerű ingyenes önkiszolgáló kávé/ tea sarkunk továbbra is rendelkezésre áll, de a készülékek használata (gombok érintése) előtt és után ajánlott a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.
 • A járvány miatt átmeneti időszakban a szálloda csökkentett személyzettel és megváltozott feladatokkal működik ezért mindenkitől megértést és türelmet kérünk.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk szállodánkban!

Vincze János – igazgató