A COVID-19 járvány kezelésével kapcsolatos intézkedések a szállodában

(2020.07.01.)

A járvány csillapodása után, újból lehet utazni, jogosan merül fel a kérdés… Milyen kockázatokkal, kell számolni egy hétvégi szállodás kiruccanás vagy akár több hetes nyaralás alkalmával?

Minden szálloda – így mi is – speciális szabályokkal igyekszik alkalmazkodni a járványhelyzethez. Ezeknek az a célja, hogy csökkentsék a szállodán belüli kontaktusok számát és érvényesítsék a szociális távolságtartás új szabályait. Nem célunk hogy felesleges korlátozásokkal elrontsuk a szabad nyaralás élményét, de meg kell érteni, hogy a társadalom eléggé megosztott az elvárt szintű óvintézkedéseket illetően. A szállodánkban követendő, ajánlások, rendszabályokat részletesen a következők.

 • A mai nappal a legtöbb járvánnyal kapcsolatos korlátozás feloldásra került, ezek alapján az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

  • Jogászokkal egyeztetve és a MARESZ-szel egyetértésben tájékoztatjuk Önöket, hogy létszám korlátozás nélkül, bel- és kültéren megtartható minden rendezvény, azaz pl. céges események, konferenciák, bemutatók, szakmai vásárok, csapatépítők (zenés-táncos rendezvény csak 500 főig).
  • A Fürdőszövetséggel egyetértésben tájékoztatjuk Önöket, hogy a 168/2020 korm. rendelet hatályát vesztette ezért a strandokra, fürdőkre jelenleg nincsen semmilyen jogszabályi korlátozás a koronavírus megelőzése érdekében. Az MTÜ higiéniai ajánlásait vesszük figyelembe venni az üzemeltetés során.
  • A korábbi rendeletek szerint az IFA-t 2020. december 31-ig nem kell beszedni.
  • A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek maszkot viselni.

 

 • A járvány esetleges második hullámára tekintettel, van lehetőség portai rugalmas áron történő foglalásra amely érkezés előtt még 3 nappal díjtalanul lemondható. Aki nem tart ettől, az foglalhat a kedvezményes, Bennfentes áron amely -10% kedvezményt tartalmaz de azt előre ki kell fizetni. Itt sem kell azonban tartani attól, hogy az esetleges utazási korlátozások újabb elrendelése esetén elveszne a befizetett előleg. Ha ez bekövetkezne 2021-ig érvényes utalvány adunk az összegről ami később szabadon felhasználható.
 • A szállodát kizárólag akkor keresse fel, ha egészségesnek érzi magát és az otthonában önnel együtt élők sem betegek. (lázmentesek, nem köhögnek, stb.). Aki a járvány tüneteit mutatja, azt sajnos nem fogadjuk!
 • Recepciónk már a régi rendnek megfelelően működik 0-24-ig. Az ON-LINE bejelentkezés a jövőben is folyamatosan lehetséges, sőt ajánlott. Érkezés előtt minden vendégünk emailban kap tájékoztatást a bejelentkezés menetéről. Ha minden adatot előzetesen kitöltenek akkor a helyszínen nagyon gyorsan be tudnak majd jelentkezni.  Érkezéskor csak a személyes okmányait kell bemutatni és a már kinyomtatott bejelentő lapot aláírni. Amennyiben megoldható kerüljék a készpénzt és inkább bankkártyával vagy SZÉP Kártyával fizessenek. A szállodából, a ki és be-közlekedés önállóan történik elektronikus zárak segítségével. A biztonságról, felügyelt kamera rendszer gondoskodik.
 • szálloda közös tereiben ügyelni kell, hogy egymástól a 1,5 m távolságot betartsuk.
 • Reggeli előtt és után erősen javasolt a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő hab használata. A reggeliző helységben és teraszon az asztalok egymástól min. 1,5 m távolságra vannak elhelyezve. A reggelinél visszatérünk a kedvelt svédasztalhoz. Mindenki külön saját szervizeszközt kap, így elkerülhető hogy egymás után megérintsék ugyanazon eszközöket. Aki szeretné annak természetesen a kollégáink szívesen segítenek a szervírozásban.
 • Egyéb étkezési lehetőségként már lehetőség van az éttermek teraszán és a belső tereiben is fogyasztani, de akár házhoz is rendelhetik az ételt. A közvetlen közelünkben több étterem is található, a Pizzától a Magyaros ételeken át a Szusiig és Thai vagy Mexikói konyháig elég széles a választék. A megrendelt ételt tetszés szerint a szobájukban vagy akár a reggeli étkezés helyén elfogyaszthatják, a szükséges evőeszközöket és terítéket díjtalanul biztosítjuk.

 • Fontos, új szabályok a wellness szolgáltatások igénybevételéről (kérem olvassák el figyelmesen!)

  • A wellness a korábbiaknak megfelelően, korlátozás nélkül látogatható.
  • Szauna és gőzkamra látogatható
  • A medencéink látogathatók, A víz UV-vel  és hidrogén -peroxid adagolással fertőtlenített.
  • kondi gépek testtel érintkező felületeit (fogantyúk, ülőpad, háttámlák, súlyzók, stb.) használat előtt és után a kihelyezett fertőtlenítő szerrel ajánlott áttörölni.
  • A wellness területen is kerülni kell a közelséget, betartva az ajánlott 1,5 m távolságot egymástól és javasolt a gyakori kézmosás. A mosdóknál felszerelt adagolók speciális fertőtlenítő oldattal vannak feltöltve. Fürdőpapucs használata kötelező! Ugyancsak kötelező a medencék használata előtt és után a zuhanyozás és tusfürdős lemosás!
 • A népszerű ingyenes önkiszolgáló kávé/ tea sarkunk továbbra is rendelkezésre áll, de a készülékek használata (gombok érintése) előtt és után ajánlott a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.
 • A közös terekben található ajtók, korlátok, stb. fertőtlenítésére továbbra is fokozottan ügyelünk. A szobák, a takarítást követően mindig Ózonos-légfertőtlenítésen is átesnek. Minden bejáratnál érintés mentes kézfertőtlenítők találhatók melyeket ajánlatos ki és be járás alkalmával használni.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk szállodánkban!

Vincze János – igazgató