A COVID-19 járvány kezelésével kapcsolatos intézkedések a szállodában

Kedves Vendégeink!

Ezúton értesítjök Önöket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel szállodánk átmenetileg felfüggeszti működését a korlátozások feloldásáig. Aktuális információkat a weboldalunkon folyamatosan közlünk. Szobafoglalás online  vagy emailben lehetséges.

Egyéb sürgős esetben hívja mobilszámunkat. Tel:  +36 30 500 6315

A nyitás tervezett időpontjára vonatkozó információkat az alábbiakban olvashatják.

 • 2021.02.11. A nyitásunk pontos időpontja a járványügyi korlátozások feloldásától függ. Pillanatnyilag a foglalási rendszerünk április elejétől nyitva van, tehát a húsvéti ünnepek (ápr. 2-5) már foglalhatók, de egyáltalán nem biztos, hogy a korlátozások akkorra feloldásra kerülnek. Becslésünk szerint ez leghamarabb áprilisban vagy a legrosszabb esetben valamikor májusban várható. Ezen okokból az április 1 – május 31-ig terjedő időszakra eső foglalások után nem kérünk semmiféle előleget és a foglalás lemondása sincs korlátozva, tehát még aznap is lemondható. Ezzel kívánjuk elősegíteni, hogy aki előre tervezne, az nyugodtan tegye meg foglalását. Semmilyen hátrány nem fogja érni, ha bármely okból nem tudna elutazni, viszont bebiztosítja helyét, ha szabaddá válik ismét az utazás. A tavalyi tapasztalatok alapján, nagyon erős nyári szezonra kell számítani és aki nem foglal időben előre, az bosszankodni fog, hogy nem talál megfelelő szállást vagy hogy magasak az árak.
  Akinek régebbi üdülési utalványa van és időközben lejárna azok 6 hónappal meghosszabbításra kerülnek, tehát nem vesznek el. Konkrét időpont foglalásával kapcsolatban emailben vagy telefonon kereshetnek bennünket. / Mobil: +36 30 5006315, E-mail: janus@janushotel.hu /
 • (2020.10.31.) JÁRVÁNYHELYZET MIATTI SPECIÁLIS SZABÁLYOK

  Ezeknek az a célja, hogy csökkentsék a szállodán belüli kontaktusok számát és érvényesítsék a szociális távolságtartás új szabályait. Ugyanakkor nem célunk, hogy felesleges korlátozásokkal elrontsuk a szabad nyaralás élményét, de meg kell érteni, hogy a társadalom eléggé megosztott az elvárt szintű óvintézkedéseket illetően. A szállodánkban követendő, ajánlások, rendszabályokat részletesen a következők.

VÍRUSSAL KAPCSOLATOS AKTUÁLIS KORLÁTOZÁSOK

Megjelent a 468/2020. Korm. rendelet a korábbi 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet módosításait tartalmazza.

A 468/2020 rendelet 2020 november 2-án lép hatályba.

A szállodákat, éttermeket érintő legfontosabb változások:

 • étteremben, vendéglátó üzletben, ahol főtevékenység a vendéglátás, és a vendég asztalnál ül, ott a következők érvényesek:
 • az étterembe lépéskor a vendégnek maszkot kell viselnie,
 • a vendég az asztalhoz leülve leveheti a maszkot (7. § 4.pont),
 • az asztaltól felállva a vendégnek maszkot kell viselnie,
 • a dolgozóknak maszkot kell viselniük.
 • a szálloda éttermében a fentiek érvényesek, illetve amennyiben büféasztalos az étkeztetés, akkor a vendégnek a sorban állás, szedés ideje alatt is maszkot kell viselnie.

Ha a vendég az üzemeltető felszólítására sem viseli a maszkot, akkor az üzemeltető köteles elküldeni a vendéget. Ebben az esetben nincs se visszatérítési se kártérítési kötelezettsége az üzemeltetőnek.

 • Kérjük vendégeinket, hogy a szálloda a közös tereiben (lobby, folyosó, wellness, stb.) maszkot viseljenek. A szálloda ebben az esetben rendelkezhet úgy, hogy az első mulasztásnál csak figyelmezteti a vendéget, a másodiknál már jogába áll kártérítés és visszafizetési kötelezettség nélkül egyoldalúan és azonnali hatállyal felmondani a szerződést.

4.) Emelkedett a szabálysértés bírsága is. November 2-től 

 1. a) első esetben figyelmeztetés,
 2. b) a második esetben 100 000 – 1 000 000 Ft a bírság összege, vagy
 3. c) az üzlet 1 naptól 1 évig terjedő ideiglenes bezárása.

A kereskedelmi hatóság a b) és c) pont szerinti jogkövetkezményt együtt is kiszabhatja.

Beutazásra vonatkozó rendeletek:

469/2020. (X. 29.) a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet módosításáról:

További 1 hónappal, 2020 november 30-ig meghosszabbításra került a határellenőrzés.

 

 • A szállodát kizárólag akkor keresse fel, ha egészségesnek érzi magát és az otthonában önnel együtt élők sem betegek. (lázmentesek, nem köhögőknek, stb.). Célszerű már érkezés előtt 48 órával kerülni a tömeges rendezvényeket. Aki a járvány tüneteit mutatja, azt sajnos nem fogadjuk!
 • Bejelentkezéskor érintésmentes lázmérést végzünk. Akinek a második mérést követően is magasabb a hőmérséklete mint 37,8 fok C az nem foglalhatja el a szállását. Ilyen esetben a szállás díjat, amennyiben kifizették, visszatérítjük. Ha később az itt tartózkodása alatt tüneteket észlelne azonnal értesítenie kell a recepciót. Lázas állapotban a szoba nem hagyható el és közös helységek (reggeliző, wellness) nem látogathatók. Ilyenkor, ha igényli, segítünk orvasa értesítésében és állapotától függően a hazautazásban.
 • A recepción minimalizáljuk a személyes kontaktusok számát. A bejelentkezéshez szükséges adatokat az előre emailban kiküldött online regisztrációs felületeken kell megadni. Érkezéskor csak a személyes okmányait kell bemutatni és a már kinyomtatott bejelentő lapot aláírni. Amennyiben megoldható kerüljék a készpénzt és inkább bankkártyával vagy SZÉP Kártyával fizessenek. recepció egyébként 0-24-ig telefonon, ill. belső kommunikációs rendszeren elérhető, a szállodából a ki és be-közlekedés önállóan történik elektronikus zárak segítségével. A biztonságról, felügyelt kamera rendszer gondoskodik.
 • szálloda közös tereibena száj maszk viselése ajánlott és ügyelni kell, hogy egymástól a 1,5-2 m távolságot betartsuk.
 • Reggeli előtt és után erősen javasolt a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő hab használata. A reggeliző helységben és teraszon az asztalok egymástól min. 1,5 m távolságra vannak elhelyezve. A reggelit -szállodában lakó vendégek számától függően- 8-12-ig vagy előzetesen kiválasztott időbeosztás szerint  (8-10 vagy 10-12-ig) lehet igénybe venni, hogy elkerüljük a zsúfoltságot. A reggeli formája, a kedvelt svédasztal, önkiszolgálással de aki igényli kollégánk is kiszolgálja vagy saját szedőeszközt biztosítunk. A svédasztalnál kötelező az arcot takaró maszk viselete.
 • Egyéb étkezési lehetőségként lehetőség van az éttermek teraszán és a belső tereiben is fogyasztani, de akár házhoz is rendelhetik az ételt. A közvetlen közelünkben több étterem is található, a Pizzától a Magyaros ételeken át a Szusiig és Thai vagy Mexikói konyháig elég széles a választék. A megrendelt ételt tetszés szerint a szobájukban vagy akár a reggeli étkezés helyén elfogyaszthatják, a szükséges evőeszközöket és terítéket díjtalanul biztosítjuk.

 • WELLNESS HASZNÁLATA:

  A szálloda wellness részlege általában korlátozások nélkül használható. Ez alól kivételt képeznek azok az időszakok amikor a szállodában egyidejűleg sok vendég tartózkodik például egyes hétvégéken vagy ünnepek alkalmával. 

   

 • Ilyenkor fokozottan kell ügyelnünk a vendégeink biztonságára ezért a következő korlátozásokkal kell számolni:

  • a wellness területén egyszerre összesen 4 szoba vendégei (maximálisan 8-10 fő) tartózkodhatnak.
  • a wellness, kizárólag privát használattal látogatható, előzetes időpont foglalással. A foglalás, a teljes wellnessre vonatkozik és a hossza alkalmanként 60 perc. Naponta és szobánként legfeljebb egy délelőtti és egy délutáni időpont foglalására van lehetőség. Hétköznap, illetve, ha kevesebb a vendég akkor a wellness hosszabb időre is igénybe vehető a mindenkori helyzet szerint. A foglalást, díjmentes és célszerű érkezéskor vagy később a recepción megtenni.
  • Szauna és gőzkamra közösen nem látogatható. Ez azt jelenti, hogy egyidejűleg csak az egy szobában lakók vagy együtt utazók használhatják. A padokra terített saját szauna lepedőkre kell ülni.
  • A medencéink közösen nem látogathatók, kizárólag privát igénybevétel lehetséges. Ez azt jelenti hogy csak az egy szobában lakók használhatják a recepción előzetesen lefoglalt 60 perces wellness időszakban.  A pezsgő fürdőt -egyszerre 6 fő, a medencét egyszerre max. 8 fő használhatja. A víz UV-vel  és hidrogén -peroxid adagolással fertőtlenített.
  • kondi gépek testtel érintkező felületeit (fogantyúk, ülőpad, háttámlák, súlyzók, stb.) használat előtt és után a kihelyezett fertőtlenítő szerrel ajánlott áttörölni.
  • A wellness területen is kerülni kell a közelséget, betartva az ajánlott 1,5 m távolságot egymástól és javasolt a gyakori kézmosás. A mosdóknál felszerelt adagolók speciális fertőtlenítő oldattal vannak feltöltve. Fürdőpapucs használata kötelező! Ugyancsak kötelező a medencék használata előtt és után a zuhanyozás és tusfürdős lemosás!

   

  • A népszerű ingyenes önkiszolgáló kávé/ tea sarkunk továbbra is rendelkezésre áll, de a készülékek használata (gombok érintése) előtt és után ajánlott a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

  Kellemes kikapcsolódást kívánunk szállodánkban!                             Vincze János – igazgató