A COVID-19 járvány kezelésével kapcsolatos intézkedések a szállodában

Kedves Vendégeink!

Tájékoztatjuk önöket hogy az aktuális járványhelyzet miatt szállodánk 2021 Március 12-ig zárva tart. Szobafoglalás weboldalunkon keresztül folyamatosan online vagy Emailban, lehetséges. Sürgős esetben az alábbi mobil számunkat hívhatja.

2020.11.09.

 • (2020.10.31.) JÁRVÁNYHELYZET MIATTI SPECIÁLIS SZABÁLYOK

  Ezeknek az a célja, hogy csökkentsék a szállodán belüli kontaktusok számát és érvényesítsék a szociális távolságtartás új szabályait. Ugyanakkor nem célunk, hogy felesleges korlátozásokkal elrontsuk a szabad nyaralás élményét, de meg kell érteni, hogy a társadalom eléggé megosztott az elvárt szintű óvintézkedéseket illetően. A szállodánkban követendő, ajánlások, rendszabályokat részletesen a következők.

VÍRUSSAL KAPCSOLATOS AKTUÁLIS KORLÁTOZÁSOK

Megjelent a 468/2020. Korm. rendelet a korábbi 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet módosításait tartalmazza.

A 468/2020 rendelet november 2-án lép hatályba.

A szállodákat, éttermeket érintő legfontosabb változások:

 • étteremben, vendéglátó üzletben, ahol főtevékenység a vendéglátás, és a vendég asztalnál ül, ott a következők érvényesek:
 • az étterembe lépéskor a vendégnek maszkot kell viselnie,
 • a vendég az asztalhoz leülve leveheti a maszkot (7. § 4.pont),
 • az asztaltól felállva a vendégnek maszkot kell viselnie,
 • a dolgozóknak maszkot kell viselniük.
 • a szálloda éttermében a fentiek érvényesek, illetve amennyiben büféasztalos az étkeztetés, akkor a vendégnek a sorban állás, szedés ideje alatt is maszkot kell viselnie.

Ha a vendég az üzemeltető felszólítására sem viseli a maszkot, akkor az üzemeltető köteles elküldeni a vendéget. Ebben az esetben nincs se visszatérítési se kártérítési kötelezettsége az üzemeltetőnek.

 • Kérjük vendégeinket, hogy a szálloda a közös tereiben (lobby, folyosó, wellness, stb.) maszkot viseljenek. A szálloda ebben az esetben rendelkezhet úgy, hogy az első mulasztásnál csak figyelmezteti a vendéget, a másodiknál már jogába áll kártérítés és visszafizetési kötelezettség nélkül egyoldalúan és azonnali hatállyal felmondani a szerződést.

4.) Emelkedett a szabálysértés bírsága is. November 2-től 

 1. a) első esetben figyelmeztetés,
 2. b) a második esetben 100 000 – 1 000 000 Ft a bírság összege, vagy
 3. c) az üzlet 1 naptól 1 évig terjedő ideiglenes bezárása.

A kereskedelmi hatóság a b) és c) pont szerinti jogkövetkezményt együtt is kiszabhatja.

Beutazásra vonatkozó rendeletek:

469/2020. (X. 29.) a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet módosításáról:

További 1 hónappal, 2020 november 30-ig meghosszabbításra került a határellenőrzés.

 

 • A szállodát kizárólag akkor keresse fel, ha egészségesnek érzi magát és az otthonában önnel együtt élők sem betegek. (lázmentesek, nem köhögőknek, stb.). Célszerű már érkezés előtt 48 órával kerülni a tömeges rendezvényeket. Aki a járvány tüneteit mutatja, azt sajnos nem fogadjuk!
 • Bejelentkezéskor érintésmentes lázmérést végzünk. Akinek a második mérést követően is magasabb a hőmérséklete mint 37,8 fok C az nem foglalhatja el a szállását. Ilyen esetben a szállás díjat, amennyiben kifizették, visszatérítjük. Ha később az itt tartózkodása alatt tüneteket észlelne azonnal értesítenie kell a recepciót. Lázas állapotban a szoba nem hagyható el és közös helységek (reggeliző, wellness) nem látogathatók. Ilyenkor, ha igényli, segítünk orvasa értesítésében és állapotától függően a hazautazásban.
 • A recepción minimalizáljuk a személyes kontaktusok számát. A bejelentkezéshez szükséges adatokat az előre emailban kiküldött online regisztrációs felületeken kell megadni. Érkezéskor csak a személyes okmányait kell bemutatni és a már kinyomtatott bejelentő lapot aláírni. Amennyiben megoldható kerüljék a készpénzt és inkább bankkártyával vagy SZÉP Kártyával fizessenek. recepció egyébként 0-24-ig telefonon, ill. belső kommunikációs rendszeren elérhető, a szállodából a ki és be-közlekedés önállóan történik elektronikus zárak segítségével. A biztonságról, felügyelt kamera rendszer gondoskodik.
 • szálloda közös tereibena száj maszk viselése ajánlott és ügyelni kell, hogy egymástól a 1,5-2 m távolságot betartsuk.
 • Reggeli előtt és után erősen javasolt a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő hab használata. A reggeliző helységben és teraszon az asztalok egymástól min. 1,5 m távolságra vannak elhelyezve. A reggelit -szállodában lakó vendégek számától függően- 8-12-ig vagy előzetesen kiválasztott időbeosztás szerint  (8-10 vagy 10-12-ig) lehet igénybe venni, hogy elkerüljük a zsúfoltságot. A reggeli formája, a kedvelt svédasztal, önkiszolgálással de aki igényli kollégánk is kiszolgálja vagy saját szedőeszközt biztosítunk. A svédasztalnál kötelező az arcot takaró maszk viselete.
 • Egyéb étkezési lehetőségként lehetőség van az éttermek teraszán és a belső tereiben is fogyasztani, de akár házhoz is rendelhetik az ételt. A közvetlen közelünkben több étterem is található, a Pizzától a Magyaros ételeken át a Szusiig és Thai vagy Mexikói konyháig elég széles a választék. A megrendelt ételt tetszés szerint a szobájukban vagy akár a reggeli étkezés helyén elfogyaszthatják, a szükséges evőeszközöket és terítéket díjtalanul biztosítjuk.

 • WELLNESS HASZNÁLATA:

  A szálloda wellness részlege általában korlátozások nélkül használható. Ez alól kivételt képeznek azok az időszakok amikor a szállodában egyidejűleg sok vendég tartózkodik például egyes hétvégéken vagy ünnepek alkalmával. 

   

 • Ilyenkor fokozottan kell ügyelnünk a vendégeink biztonságára ezért a következő korlátozásokkal kell számolni:

  • a wellness területén egyszerre összesen 4 szoba vendégei (maximálisan 8-10 fő) tartózkodhatnak.
  • a wellness, kizárólag privát használattal látogatható, előzetes időpont foglalással. A foglalás, a teljes wellnessre vonatkozik és a hossza alkalmanként 60 perc. Naponta és szobánként legfeljebb egy délelőtti és egy délutáni időpont foglalására van lehetőség. Hétköznap, illetve, ha kevesebb a vendég akkor a wellness hosszabb időre is igénybe vehető a mindenkori helyzet szerint. A foglalást, díjmentes és célszerű érkezéskor vagy később a recepción megtenni.
  • Szauna és gőzkamra közösen nem látogatható. Ez azt jelenti, hogy egyidejűleg csak az egy szobában lakók vagy együtt utazók használhatják. A padokra terített saját szauna lepedőkre kell ülni.
  • A medencéink közösen nem látogathatók, kizárólag privát igénybevétel lehetséges. Ez azt jelenti hogy csak az egy szobában lakók használhatják a recepción előzetesen lefoglalt 60 perces wellness időszakban.  A pezsgő fürdőt -egyszerre 6 fő, a medencét egyszerre max. 8 fő használhatja. A víz UV-vel  és hidrogén -peroxid adagolással fertőtlenített.
  • kondi gépek testtel érintkező felületeit (fogantyúk, ülőpad, háttámlák, súlyzók, stb.) használat előtt és után a kihelyezett fertőtlenítő szerrel ajánlott áttörölni.
  • A wellness területen is kerülni kell a közelséget, betartva az ajánlott 1,5 m távolságot egymástól és javasolt a gyakori kézmosás. A mosdóknál felszerelt adagolók speciális fertőtlenítő oldattal vannak feltöltve. Fürdőpapucs használata kötelező! Ugyancsak kötelező a medencék használata előtt és után a zuhanyozás és tusfürdős lemosás!

   

  • A népszerű ingyenes önkiszolgáló kávé/ tea sarkunk továbbra is rendelkezésre áll, de a készülékek használata (gombok érintése) előtt és után ajánlott a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

  Kellemes kikapcsolódást kívánunk szállodánkban!                             Vincze János – igazgató